PSYCH-K®

Iedereen doet in zijn leven ervaringen op. Positieve en negatieve ervaringen. Op basis van die ervaring trekken we conclusies en zo’n conclusie noemen we een overtuiging. Als kind zijn dat in het begin eenvoudige overtuigingen als “vuur is heet” en “ijs is lekker”. Deze overtuigingen zijn best handig om in je systeem te hebben. Maar het kan ook zijn dat je door ervaringen in je jeugd of volwassen leven overtuigingen als “Ik ben niet goed genoeg”, “Ik ben lelijk” of “Spinnen zijn eng” hebt opgeslagen.

Op basis van je overtuigingen ontstaan je gedachten, je reacties en je emoties. Je overtuigingen hebben dus een hele grote invloed op je. Deze overtuigingen liggen opgeslagen in je onderbewustzijn. En uit onderzoek is gebleken dat 95% van ons brein onderbewust functioneert en slechts 5% bewust. Dat betekent dat onze onbewuste overtuigingen veruit de grootste invloed hebben op ons gedrag, onze emoties en op hoe we de wereld ervaren. Misschien herken je de situatie dat je iets probeert te veranderen in je gedrag, maar dat je ondanks je goede voornemens niet veel vooruitgang boekt. Dit heeft te maken met dat je bewustzijn en je onderbewustzijn niet op 1 lijn zitten.

Met PSYCH-K® is het mogelijk om belemmerende overtuigingen te transformeren en je onderbewustzijn te her-programmeren met nieuwe ondersteunende overtuigingen die je doelen ondersteunen in plaats van blokkeren. Het is een methode die gebruik maakt van de hele-brein-staat, ook wel verruimd bewustzijn genoemd. Bij een hele-brein-staat communiceren beide hersenhelften optimaal met elkaar. PSYCH-K® is een eenvoudige maar krachtige methode die je de regie geeft over jezelf en je kan helpen bij het oplossen van angsten, het verminderen van stress, afslanken, het versterken van zelfvertrouwen en nog veel meer.